Facultatea de Jurnalism

Uniunea Europeană, un trend în derivă?, de Oana ȘTEFĂNIȚĂ

Uniunea Europeană, un trend în derivă?

de Oana ȘTEFĂNIȚĂ

Într-un timp în care Uniunea Europeană se confruntă cu numeroase provocări, este necesară o analiză a felului în care informațiile despre problematica europeană sunt raportate de către sistemul mediatic și a suprapunerii acestora cu reprezentările cetățenilor.
Astfel, cartea oferă informații relevante cu privire la implicarea media în procesul de europenizare și la efectele aferente. Studiul propune, totodată, o incursiune în lumea tinerilor, urmărind interesul lor pentru temele europene, preluarea acestora pe agenda conversațiilor interpersonale, precum și raportarea la identitatea europeană și la viitorul Uniunii Europene.

Editura COMUNICARE.RO
ANUL APARITIEI: 2016
NUMAR PAGINI: 282

Jurnalism – Principii şi practici, de Tony HARCUP

Jurnalism – Principii şi practici

de Tony HARCUP

Un ghid indispensabil pentru teoria si practica jurnalismului, care prezinta natura „convergenta” a unei mari parti a jurnalismului din secolul XXI si care aduce in discutie practicile on line, demonstrand pe deplin ca acestea fac parte din ce in ce mai mult din munca de jurnalist.

Editura COMUNICARE.RO
ANUL APARITIEI: 2016
NUMAR PAGINI: 256

Cum se scrie un text stiintific. Disciplinele umaniste (Editia 2017), de Ilie RAD

Cum se scrie un text stiintific. Disciplinele umaniste (Editia 2017)

de Ilie RAD

Redactarea unei lucrari stiintifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare si le insuseste „din mers”. Elaborat din ratiuni didactice si inspirat de experienta autorului, volumul constituie o sinteza a ceea ce s-a scris in spatiul romanesc (si nu numai) despre redactarea unui text stiintific. Caracterul sau aplicativ este evidentiat de numeroasele exemple comentate, de informatiile inedite privind anumite aspecte ale cercetarii (site-ografia si referintele online, transcrierea textelor etc.). Prin continut, cartea se adreseaza in primul rind studentilor – care trebuie sa intocmeasca lucrari de seminar, lucrari pentru simpozioane si sesiuni stiintifice si, mai ales, lucrarea de diploma.

Editura POLIROM

Colecția: COLLEGIUM.Practic

ANUL APARITIEI: 2017

NUMAR PAGINI: 296

O nouă oportunitate pentru studenți, JOURNEY: JOURNALISM BOOTCAMP, 5-15 august 2017, Praga

O nouă oportunitate pentru studenți

JOURNEY: JOURNALISM BOOTCAMP

5 - 15 august 2017, Praga

Termen limita de depunere a aplicatiei: 7 Mai 2017

Pentru detalii, accesează AICI.